HÅLLBART   RÄTTVIST        EKOLOGISKT        MILJÖVÄNLIGT    GIFTFRITT

                                                                      LogoColorTextBelowjpeg

GreenKlint webbshop är för för dig som värnar om miljö och vill leva ett mer hållbart liv. Utbudet av produkterna är omsorgsfullt valt efter kriterier som fyller kraven för hållbar produktion.  

GreenKlint vill göra det enkelt att välja rätt. Att vara miljömedveten och klimatsmart betyder inte att man måste sluta handla. Det behövs bara flera alternativ till dagens utbud så att det går att göra medvetna val. För en  konsument som vill handla klimatsmart har GreenKlint valt ett unikt utbud av varor med höga krav på tillverkning, material och social hållbarhet. Till hösten kommer GreenKlint att utöka sin secondhand- avdelning. 
 Välkommen!

 ATT TÄNKA NYTT
  50072-b1e344a9c1d7453fac1156ae5ed01503jpeg Visste du att det är möjligt att stöpa om en gammal vinflaska till en vas? Eller en gammal barnmatsburk till en ljuslykta??
Det handlar om hållbar design och hantverk som tar hänsyn till miljön och klimatet. Inga trollkonster utan glasmästare som kan sitt hantverk. Tekniken kallas omformning av glas. Kreativt och innovativt från Återbrukshyttan. Flaskor och burkar som annars dagligen går i retur blir till beständig nytta i form av nya bruks- och konstglas.

 Både vaser och ljuslyktor från Återbrukshyttans produkter hittar du i vår webbshop.   

UNIKT 2jpg

 INSPIRATION 
Vi vill inspirera och utbilda människor.Vi tror att alla kan göra skillnad och bidra till en mer hållbar och klimatsmart utveckling.

 
    GreenKlint INSTAGRAM 

          Byt profilbild
    GreenKlint Facebook           

 Vad är hållbart och klimatsmart?  

 Vad är hållbarhet? Hållbar livsstil handlar om medveten konsumtion. Det handlar om att göra alla val, oavsett det handlar om inköp av kläder, inredning, resor eller bostad med en långsiktig prioritering.

 Slow fashion, slow food, slow living. Man saktar farten och tänker efter. Det handlar om att minska konsumtionen genom att köpa färre produkter men med högre kvalitet och en hållbar produktion. Till exempel kläder tillverkade av ekologisk bomull har högre kvalitet eftersom bomullen får längre fibrer och håller längre.  Ekologiskt är en del av hållbarhet, men lika viktigt är miljövänlig tillverkning och att minska transporterna. I hållbar tillverkning har man tagit hänsyn till design som hjälper att minska slöseri av naturresurser. Hållbart handlar också om att ta hand om det man har. Att laga och ta hand om sina kläder och prylar ökar hållbarheten. Att låna och byta och göra om är klokt både för din ekonomi, klimatet och höjer din livskvalitet.    
Marknad Sderjpg     

Webbshop GreenKlint för mer             hållbar livsstil.


    "the future depends                             on what we do
      in the present"


                                                      

PRODUKTER

 GreenKlints utbud består av produkter som är certifierade enligt internationella krav för miljövänlig, klimatsmart och etisk produktion.                                

  BIOTEKNIK FÖR STÄDNINGMINI LDREjpg    
Bioteknisk städning är att använda mikroorganismer i din vardag. Biotekniska processer har använts i tusentals år: i livsmedel,vattenrening, och jordbruk. Yoghurt och lättöl är också en produkt av bioteknik.

All Clean som GreenKlint säljer är en ny generation rengöring för en hållbar livsstil. Du kan använda bioteknisk städning för hela hemmet. Det blir riktigt rent utan onödiga kemikalier, på naturens egna villkor.

Kemikalierna som finns i traditionella städprodukter lägger sig som en hinna runt fett- och smuts som sedan flyttas runt med trasan.   Biotekniken delar i stället sönder fettmolekylerna och bryter ner resten av organiskt material. Inga farliga kemikalier eller tillsatser behövs. Det blir rent på riktigt med bioteknik.  Klimatsmart och miljövänlig städning är en bra början till en hållbar livsstil.  

 UNIKA ÖGONBLICK

 Nacka strand2jpg
Vårt liv består av små ögonblick: "Dessa ögonblick är som snöflingor, unika och flyktiga. Några fryser sig fast ett längre tag och bildar mönster, men de flesta yr förbi och smälter bort". Dina val och dina ögonblick för oss fram genom livet och har en mening. Dina tankar och val blir till ord...
”Se upp med dina tankar; de blir ord. Se upp med dina ord; de blir handlingar. Se upp med dina handlingar; de blir vanor. Se upp med dina vanor; de blir din karaktär. Se upp med din karaktär; den blir ditt öde.”
–Lao-Tze. Kinesisk filosof– GreenKlints viktiga ord är KLIMAT, MILJÖ, KLIMATSMART, HÅLLBART, BALANS, HÄLSA OCH HÅLLBAR FRAMTID.